februar 14, 2019

by LEV Zavarovanja d.o.o. Aktualno 0 comment

Po pridobitvi vseh potrebnih soglasij nadzornih institucij in organov za varovanje konkurence, vključno s soglasjem Evropske komisije, slovenskih nadzornih institucij in IVASS (italijanske agencije za zavarovalni nadzor), je Generali zaključil transakcijo s KD Group, finančno družbo, d.d. za pridobitev 100-odstotnega lastništva v Adriatic Slovenici, zavarovalni družbi, d.d., in KD Skladih, družbi za upravljanje, d.o.o.

Dogovor z lastnikom Adriatic Slovenice, družbo KD Group, je bil podpisan maja 2018. Po pridobitvi potrebnih soglasij je bila transakcija zaključena danes, 13. februarja 2019, čemur bo sledil proces integracije zavarovalnice Adriatic Slovenica in njenih povezanih družb v strukturo zavarovalnice Generali v regiji Srednje in Vzhodne Evrope.

Glavni cilj integracije je ohraniti dolgoročno pozicijo na slovenskem trgu po prevzemu, izboljšati zadovoljstvo strank in okrepiti prodajo na področju upravljanja premoženja. Obe prevzeti družbi sta komplementarni tako v portfelju produktov kot v prodajni mreži, zato pričakujemo, da bodo stranke obeh družb pridobile koristi iz širšega nabora produktov, boljših storitev in širšega geografskega pokritja.

Luciano Cirinà, regionalni direktor za Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo in glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga izpostavlja: “To je pomemben korak za Generali v regiji, ki zajema Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo. S tem strateškim prevzemom Skupina Generali prevzema drugo mesto na slovenskem trgu in krepi svojo regijsko prisotnost, ne le na področju zavarovanj, predvsem premoženjskih in osebnih ter zdravstvenega zavarovanja, temveč tudi v upravljanju premoženja in investicijskih skladov. Ta dosežek potrjuje prednosti in ambicijo Generalija v regiji.”

Gregor Pilgram, izvršni finančni direktor Generali CEE Holdinga, komentira: “Prepričani smo, da bomo s povezovanjem kompetenc Generali zavarovalnice in Adriatic Slovenice na področju zavarovanja in upravljanja premoženja okrepili kvaliteto in nabor rešitev za stranke obeh družb. V naslednjih korakih bomo osredotočeni na zagotavljanje močnega in dobičkonosnega poslovanja Skupine Generali na slovenskem trgu z zavezanostjo k doseganju zadovoljstva naših strank.”

Adriatic Slovenica ponuja celovit paket premoženjskih, nezgodnih, zdravstvenih, življenjskih in pokojninskih zavarovanj. Ponaša se s preko 1,7 milijona zavarovalnih polic in 500.000 strankami. V letu 2017 je ustvarila 304 milijonov evrov obračunane kosmate premije. S skoraj 14-odstotnim tržnim deležem se uvršča kot tretja na trgu. Adriatic Slovenica ima po celotni Sloveniji razvejano distribucijsko mrežo s 373 prodajnimi mesti.

Prevzem vključuje tudi družbo za upravljanje skladov KD Skladi. Ta z več kot 750 milijoni evrov vrednosti upravljanih sredstev in 20-odstotnim tržnim deležem zavzema tretje mesto na slovenskem trgu, s svojimi podružnicami pa je prisotna tudi na Hrvaškem in v Makedoniji.