december 07, 2018

by LEV Zavarovanja d.o.o. Aktualno 0 comment

Na dnevu za vlagatelje, 21. novembra 2018 v Milanu, je Skupina Generali predstavila svoj nov triletni strateški načrt. V prihodnosti želimo okrepiti našo vodilno pozicijo med zavarovalnicami v Evropi. Želimo postati partner strankam za vse življenje, jim nuditi inovativne in personalizirane rešitve. Ob tem pa zgraditi globalno platformo za upravljanje premoženja ter zasledovali nove priložnosti na trgih z visokim potencialom.


Strategija je oblikovana na dejstvu, da evropski trg zavarovanj še naprej ostaja privlačen, da prodaja na drobno ter mala in srednje velika podjetja spodbujajo dobičkonosno rast, da integrirana ponudba zavarovanj in upravljanja premoženja postaja ključna za stranke širom po svetu ter da fizična prodaja še naprej ostaja, a je hkrati močno podprta z digitalnimi platformami.


Glavni izvršni direktor Skupine Generali Philippe Donnet je izpostavil: »Ambiciozna strategija bo pospešila rast in prinesla boljšo donosnost lastnikom. Glavna ambicija Skupine je postati partner strankam za vse življenje ter nuditi inovativne in personalizirane rešitve na podlagi edinstvene prodajne mreže. Jasen in razlikovalni strateški pogled temelji na naših prednostih, ki nam omogočajo konsolidacijo vodilne pozicije v Evropi pri prodaji na drobno ter malih in srednje velikih podjetjih, razširitev poslovanja na trgih z visokim potencialom ter razvoj globalne platforme za premoženjsko upravljanje. Hkrati bomo nadaljevali z osredotočenostjo na ustvarjanje in upravljanje kapitala, s katerim bodo financirane priložnosti za nadaljnjo rast na ključnih trgih ter bodo spodbujale inovativnost in digitalno transformacijo. Tako bomo dosegli od 6 do 8-odstotno letno stopnjo rasti dobička na delnico.«


Skupina Generali je danes, s 63 milijardami evrov zbranih premij v letu 2017 in močno prodajno mrežo, ki jo sestavlja več kot 150.000 zavarovalniških agentov in prodajnega osebja na vseh ključni trgih, vodilna na evropskem zavarovalniškem trgu. V letu 2017 je Skupina uspešno uvedla tudi strategijo upravljanja s premoženjem, v okviru katere upravlja s 487 milijardami evrov premoženja. Trenutno smo na poti, da v letu 2018 uspešno dosežemo zastavljene finančne in poslovne cilje.