Nezgodno zavarovanje je namenjeno otrokom in mladini do dopolnjenega 26. leta, za zagotavljanje dodatne finančne varnosti v primeru nezgode.

 

Prednosti nezgodnega zavarovanja

Zavarovanje krije nezgode v Sloveniji in tujini, ne glede na to, kje je do njih prišlo: v vrtcu ali šoli, na fakulteti, izletu, potovanju, doma ali med počitnicami.

 

Zavarovani so tudi registrirani športniki do 15. leta starosti za nezgode, ki se jim pripetijo na treningih in tekmah. Športnikom, starejšim od 15 let, lahko zagotovite popolno kritje z doplačilom za določene športe. Za podrobnosti si oglejte splošne pogoje.

 

Brezplačna pomoč v primeru nezgode ali bolezni in načrt zdravljenja, ki vključuje organizacijo in plačilo stroškov storitev svetovanja pooblaščenega zdravnika o nadaljnjem zdravljenju poškodbe zavarovanca.

 

Kaj krije nezgodno zavarovanje?

Visoko kritje za primer 100 % invalidnosti: z izbiro paketa D v primeru 100 % invalidnosti zaradi hujše nezgode izplačamo 187.500 EUR.

Invalidnost s progresijo: za vsak odstotek invalidnosti zaradi nezgode, ki presega 50 %, izplačamo 4-kratni odstotek zneska, ki je osnova za izračun zavarovalnine. Primer izplačila: ob določitvi 100 % invalidnosti pri osnovni zavarovalni vsoti 75.000 EUR se izplača: 50 % + (50 % x 4) = 250 % x 75.000 EUR = 187.500 EUR zavarovalnine.

 

Mesečno izplačilo pri 50 % ali višji invalidnosti zaradi nezgode: izbrani znesek mesečnega nadomestila izplačujemo 36 zaporednih mesecev. Dnevno nadomestilo za bolnišnično zdravljenje: izplačamo do 365 nočitev na nezgodo.

 

Dnevno nadomestilo za zdraviliško zdravljenje: izplačamo do 30 nočitev na nezgodo.

 

Dnevno nadomestilo izplačamo do 230 dni na nezgodo, tudi če ima zavarovanec imobilizirane ude, šive ali mora na prevezovanje v zdravstveni dom, pa ob tem ni odsoten iz vrtca, šole ali fakultete. Kritje velja tudi v času počitnic.

 

Zlomi, izpahi in opekline: zavarovalno vsoto ali njen del izplačamo v primeru zloma ene ali več kosti, izpahnjenega sklepa ali opeklin nad 5 % telesne površine.

 

Operacije: zavarovalno vsoto ali njen del izplačamo v primeru, ko je zaradi nezgode opravljena ena ali več operacij. Zavarovalno kritje se nanaša na več kot 400 različnih vrst operacij.

 

NOVO! Specialistične storitve in diagnostične preiskave zaradi nezgode: organizacija in plačilo stroškov storitev specialističnega pregleda, enostavnih diagnostičnih preiskav, enostavnih ambulantnih posegov in diagnostičnih preiskav, ki so nadaljevanje specialistične obravnave in so v nekaterih primerih potrebne za postavitev diagnoze.

 

Zavarovalne vsote in premije

Zavarovalne vsote in premije na tem letaku so izražene v EUR. Vse premije vsebujejo 8,5 % davek od prometa zavarovalnih poslov. Zavarujejo se lahko otroci do dopolnjenega 26. leta. Nezgodno zavarovanje traja do preklica, vendar največ do poteka zavarovalnega leta, v katerem zavarovanec dopolni 27 let.