Izognite se dolgim čakalnim dobam

 • Specialisti z asistenco je zavarovanje, ki vam zagotavlja hiter dostop do specialističnih pregledov, diagnostičnih preiskav, psihološke pomoči, izbranih operacij in fizioterapije.
 • Ko potrebujete nasvet, lahko koristite storitve Strokovni posvet, Drugo mnenje in Načrt zdravljenja (po poškodbi). Pridobili boste nasvete in strokovna mnenja priznanih zdravnikov in se v miru posvetili zdravljenju in okrevanju.
 • Na dan 1. 8. 2019 je na prvi pregled v izbranih specialističnih ambulantah ali na izbrano zdravstveno storitev čakalo 189.437 oseb. Kar 40 % vseh čakajočih je čakalo nad dopustno mejo*.
 • S Specialisti z asistenco se lahko izognete dolgim čakalnim dobam. Na specialističnem pregledu v samoplačniški ambulanti boste na vrsti lahko že v 10-ih dneh**.
 • NOVO! ePosvet z zdravnikom za hitrejše reševanje vaših zdravstvenih težav.

*Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje Nacionalno spremljanje čakalnih dob, Poročilo za stanje na dan 1. 8. 2019.

** Velja pri samoplačniških zdravstvenih storitvah pri specialistih, ki so pogodbeni izvajalci zavarovalnice. Ta rok je v posameznih primerih lahko tudi daljši, če obstajajo za to razlogi na strani pogodbenega izvajalca.

 

Drugo mnenje

Ali ste se znašli v situaciji, ko imate pomisleke glede postavljene diagnoze ali priporočenega zdravljenja? Menite, da nimate vseh potrebnih informacij za pravilno odločitev o nadaljnjem zdravljenju?

Storitev Drugo mnenje omogoča, da v najkrajšem času prejmete pisno mnenje mednarodnih strokovnjakov o svoji diagnozi ali zdravljenju, ne da bi vam bilo treba za to odpotovati v tujino. Na podlagi pridobljenega mnenja boste lažje sprejeli nadaljnje odločitve o zdravljenju.

 

Paketi po vaši meri

Izbirate lahko med tremi paketi, ki vključujejo različen obseg zdravstvenih storitev. Drugo mnenje je vključeno v vse tri pakete.

Mali paket vključuje asistenčne in zdravstvene storitve do višine 2.000 EUR letno.  

Organizacija in plačilo zdravstvenih storitev:

 • specialistične obravnave – specialistični pregled, enostavne diagnostične preiskave (UZ, RTG, laboratorij …) in enostavni ambulantni posegi (aplikacija blokade, punkcija …);
 • zahtevne diagnostične preiskave (CT, MR, kolonoskopija, gastroskopija …);
 • načrta zdravljenja poškodbe zaradi nezgode, za katero je bila potrebna hospitalizacija, da bi zagotovili optimalni potek zdravljena;
 • strokovnega posveta, ki vključuje svetovanje pooblaščenega zdravnika po telefonu v zvezi z obstoječim zdravstvenim stanjem;
 • psihološke pomoči v primeru resnega zdravstvenega stanja ali ob izgubi ožjega družinskega člana v obliki ambulantne psihoterapije ali klinične psihologije (do 700 EUR na leto).

Storitve Asistence zdravje:

 • pridobitev informacij o zdravstvenih zavarovanjih, izvajalcih zdravstvenih storitev, pogojih in načinu uveljavljanja pravic iz zavarovanja in v sistemu javne zdravstvene službe v Sloveniji;
 • odobritev in organizacija zdravstvenih storitve pri pogodbenih izvajalcih zdravstvenih storitev;
 • organizacija izvedbe strokovnega posveta in drugega mnenja.

Srednji paket vsebuje poleg storitev malega paketa še:  

 • organizacija in plačilo ambulante fizioterapije po opravljenem operativnem posegu, zlomu kosti, delnem ali popolnem izpahu sklepa oziroma po delni ali popolni raztrganini mišic, tetiv oziroma vezi ter po carskem rezu (do 400 EUR na leto);
 • plačilo zdravil, predpisanih na beli recept v okviru specialističnega pregleda, diagnostične preiskave ali posega (do 200 EUR na leto).

Skupna zavarovalna vsota srednjega paketa znaša do 3.000 EUR.

Veliki paket vsebuje poleg storitev malega in srednjega paketa organizacijo in plačilo:

 •  operativnega posega do 7.000 EUR na leto (artroskopija ramena, kolena, operativno zdravljenje krčnih žil, operacija karpalnega kanala, UZ razbijanje ledvičnih kamnov …).

Skupna zavarovalna vsota velikega paketa znaša do 10.000 EUR.

Pogosta vprašanja

Zavarujejo se lahko osebe od 1. do 70. leta starosti.

Zavarovanje velja eno leto z možnostjo podaljševanja do preklica oziroma do dopolnjenega 75. leta starosti.

Ob sklenitvi zavarovanja je čakalna doba tri mesece, razen v primeru zdravljenja posledic nezgode.