oktober 15, 2018

by LEV zavarovanja d.o.o. Aktualno 0 comment


ZA MANJ VOŽENJ POD VPLIVOM ALKOHOLA


Z Zavodom VOZIM in iniciativo »Heroji furajo v pižamah« ne počivamo niti v jeseni. Aktivnosti druge faze projekta so v polnem teku, tokrat se izvajajo posveti in delavnice na področju Primorsko – notranjske in Gorenjske regije.


“Saj je bilo samo enkrat, ni izgovor!” je mlade v Postojni nagovoril župan Občine Postojna, Igor Marentič

Namen delavnic in posvetov je, da mladi, skozi strukturiran dialog, s strokovnjaki in predstavniki lokalnih skupnosti, prihajajo do konkretnih predlogov za izboljšanje prometne varnosti, ki se udejanjajo v akcijskih načrtih.

Z iniciativo namreč nagovarjamo mlade, da ne vozijo pod vplivom alkohola, hkrati pa pozivamo starše, četudi sredi noči in v pižami, da poskrbijo za varen prevoz svojih otrok domov. Heroji namreč furajo v pižamah. In to je bilo tudi skupno sporočilo mladih na koncertu v Postojni, ki se je glasilo: »Vsak, ki ponoči vstane in se trezen odpravi po prijatelja, je heroj. Heroji pa so tudi tisti, ki ravnajo odgovorno in nikoli ne vozijo pod vplivom alkohola ali drugih snovi.«

“Herojske vožnje” Zavoda VOZIM se nadaljujejo in mladim obiskovalcem koncertov nudijo brezplačen prevoz. Vožnje potekajo v krajih izven večjih mest, kjer ni taksi služb ali organiziranega javnega prevoza. Tam je tudi odstotek prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola ali drog bistveno večji.

Da bodo naše ceste varnejše podprite iniciativo »Heroji furajo v pižamah« in delite njihovo poslanstvo, da dosežemo čim večji krog ljudi.

Hvala!