Zavarovanje psov in mačk

 

  • Hišni ljubljenčki so človekovi zvesti spremljevalci in prijatelji, zato vsaka njihova nezgoda predstavlja čustveno in finančno breme.
  • Zavarovanje psov in pasemskih mačk vam omogoča, da svoje štirinožne prijatelje med drugim zavarujete za nevarnost pogina ali usmrtitve zaradi usodne bolezni ali nezgode, ki ne dopušča upanja na ozdravitev.
  • Dodatno zavarovanje lahko sklenete za stroške zdravljenja živali, za leglo pri rodovniških psicah in odgovornost iz posesti psa. Morebitne tožbe tretjih oseb v primeru ugriza vašega psa lahko vodijo do odškodninskih zahtevkov z visokimi odškodninami, ki jih bo v primeru upravičenosti dodatno zavarovanje krilo.

 

Kaj krije zavarovanje?

Zavarovanje krije škodo, ki nastane zaradi pogina zavarovane živali zaradi bolezni ali nezgode ter usmrtitve zavarovane živali brez bolečin, če živali preti neposredna nevarnost pogina zaradi bolezni ali nezgode.

Zavarovanje krije stroške zdravljenja živali, ki nastanejo kot posledica zdravljenja zaradi nezgode ali bolezni do dogovorjene zavarovalne vsote. Kriti so stroški veterinarskih storitev na območju Slovenije. S posebnim dogovorom in dodatno premijo se kritje stroškov zdravljenja lahko razširi na veterinarske storitve na območju Evrope.

Zavarovanje krije škodo zaradi civilnopravnih odškodninskih zahtevkov, ki jih oškodovanci (tretje osebe) uveljavljajo proti zavarovancu zaradi poškodovanja oseb ali stvari, ki izvira iz posesti psa. Morebitne tožbe oškodovancev, npr. zaradi ugriza psa, imajo lahko za posledico visoke odškodnine, ki so za lastnika psa veliko finančno breme.

Pri rodovniških psicah je možno zavarovati tudi nevarnost pogina pasjih mladičev pred, med in po skotitvi.